Caviaopvang Second Chance

 

Welkom


Let op! Wij hebben een ander nummer

0623585103

Cavia's zijn echte groepsdieren daarom zitten ze hier altijd samen behalve de mannen die wachten op hun castratie omdat ze niet goed met andere mannen kunnen. Na hun castratie worden ze gekoppeld aan een dame of mogen ze verhuizen naar hun nieuwe vriendin. 


Kan je om wat voor een reden niet meer voor je cavia's zorgen dan kan je de cavia's naar onze opvang brengen, voor oudere dieren zie hieronder, grote groepen kunnen wij eventueel ophalen.

Huisvesting van 1.20M of groter, voer etc kunnen wij goed gebruiken. Een donatie kan natuurlijk ook contant of op de rekening van de Stichting zie contactgegevens.


Wil je stoppen met cavia's maar heb je nog een oudere cavia (3+jaar) waar het maatje van overleden is dan raden wij aan daar een baby bij te doen zodat hij/zij niet alleen is. Zie de baby cavia als tijdelijk maatje want zodra de oudere overlijd is de jonge cavia van harte welkom terug in de opvang. Oudere dieren moeten vaak blijven in de opvang vanwege hun gezondheid of worden door hun leeftijd niet snel uitgezocht waardoor de blijvertjes groep inmiddels helemaal vol zit. De baby's staan hierom ook niet op de site , deze kleintjes houden wij achter om bij probleem gevallen of oudere dieren te plaatsen.


Wij herplaatsen de cavia's alleen als ze gezond zijn, erg oude en zieke dieren blijven in de opvang. De cavia's verhuizen alleen als gezelschapsdieren en niet voor de fok (ook niet 1 nestje omdat het zo leuk is). Wij plaatsen geen cavia's alleen gezien het echte groepsdieren zijn. Als de klik er niet is of er is iets anders, schroom niet en bel, app of mail. 


Wij vragen voor beertjes 30,00 euro, zeugjes 35,00 euro en castraten zijn wegens hogere kosten voor de dierenarts verhoogd naar 75,00 euro. Wil je zelf 1 van de ongecastreerde beren laten castreren bij je eigen dierenarts dan kan dit ook en kost het ongecastreerde beertje 30 euro.

Wij hebben geen pinautomaat dus graag contant mee nemen.

De cavia's zitten los en in flats in de paardenstallen waar wij lighttubes hebben voor natuurlijk licht. 

Wilt u een keer komen kijken of heeft u vragen, bel of mail en dan mogelijk tot snel!